Услуги

Като специалист се интересувам и практикувам нови и стари, проверени практики, които не са включени в програмите по рехабилитация в университете, а именно тези на нетрадиционна медицина.

  • Мануална терапия, лекуване на хронични заболявания на гръбначния стълб,
  • Профилактика на хернии, защипан нерв, ишиас, плексит, гръбначни изкривявания (сколиоза),
  • Мануална манипулация на гръбначния стълб. Лекувам болки в гърба, включително причиняващи изтръпване на краката,
  • Юмейхо, хиропрактика от Национален Институт за Интегрална Медицина д-р Чавдар Нинов,
  • Различни техники на масаж (Гуаша, Чи Ней Цзан, Тибетски),
  • Развиване на двигателна култура на човека – ЛФК, Йога, Чи-Гун,
  • Билколечение, диетология
  • Масаж – частичен, цялостен, лечебен масаж, спортен масаж, лимфодренаж. Масаж с вулканични камъни, вендузи.

Рехабилитатор
Кинезитерапевтът е лекар, владеещ метод на диагностика, основан на промени в мускулния тонус, с отговор на всяка патология в организма. Кинезитерапевтът е още рехабилитатор, масажист и специалист по лечебна гимнастика. Един рехабилитатор знае как да помогне на организма, да преодолее заболяване, което е довело към двигателни разстройства, използвайки определени физически въздействия.

НЕ СЕ ОТЧАЙВАТЕ!

Ако ви е застигнала болест или злополука. Всичко е поправимо! Въпросът да се реагира бързо и адекватно. За съжаление живеем в забързан и нестабилен свят, където почти никой няма да ни обърне повече от предопределеното внимание. Болниците са препълнени, клиничните пътеки са къси и неотговарящи на здравните осигуровките.

С какво лечението в къщи е по-добро от другите видове лечения? По-евтино и също толкова ефикасно, колкото и лечението в частна болница или някой специализиран център. Разбира се, освен някои специфични случаи, които изискват специални апаратура и процедури.

Един компетентен рехабилитатор–кинезитерапевт може да извърша чудеса в домашни условия. Да извършва рехабилитация, да изготвя комплекс от упражнения и да приспособи дома спрямо пациента, в зависимост от неговите нужди. Защото домашният уют и познатата среда на болния е вече прекрачен праг на психическия дискомфорт.

Видове: Възстановяване, вторична и първична профилактика.

Болести, Катастрофи, Злополуки – впоследствие на които има двигателни нарушения и частични парези и парализи.

Първична профилактика.

Тя е най-важният етап от лечението, защото непосредствено предотвратява заселването на заболяването във вашия организъм. Какво представлява първичната профилактика? Отстраняване на неправилни и вредни навици (не само алкохол и тютюнопушене). Това е правилен начин за двигателна активност, поза, стойка, навици, точност.

Вторична профилактика.

Прилага се след прекарани физиологични смущения в организма. Да се възстановим така, че да няма и следа от патология и дисфункции в нашето тяло. Какво е представлява вторичната профилактика? Борба със последиците и възможните нови прояви на една или друга болест.