За мен

Можете да прочетете един позитивен отзив за моята работа тук:

Защо рехабилитация, а не медицина?!

Още в училище любимите ми предмети бяха биология и анатомия. По това време всички ученици и учители се подлагахме на метода на Порфирий Иванов. Зимата излизахме в двора на училището и се поливахме със студена вода. Лекувахме се със стъклени вендузи, синапени лепенки, парене на краката, бани, чайове, мед и движение, движение и пак движение. Сега обаче нещата не стоят така. Голяма част от хората приемат различни лекарства и се стремят към забравеното ЕКО-БИО. От тогава минаха едва 15 години, питам се какво ли ще се случи след още толкова. Разбира се, медицината от тогава е напреднала в пъти. Има много нови технологии и продукти, които далеч задминават старите медикаменти. Именно тях се опитвам да прилагам в своите методи за лечение.

Като млад специалист се интересувам и се старая да науча нови и стари, проверени практики, които не са включени в програмите по рехабилитация в университете, а именно тези на нетрадиционна медицина.

  • Висцералната мануална терапия на Александр Огулов, например е страхотен лек за различни проблеми, които се появяват в следствие на заболявания на стомашно чревния тракт.
  • Мануални манипулации на гръбначния стълб, като; юмейхо, хиропрактика от Национален Институт за Интегрална Медицина д-р Чавдар Нинов.
  • Различни техники на масаж (Гуаша, Чи Ней Цзан).
  • Приложенията на различни видове лекарствени растения.
  • Развиване на двигателна култура на човека – Йога, Чи-Гун.
  • Духовни практики; медитация, рейки.

Като човек съм доста позитивен и енергичен. Харесвам хората и нещата, които носят радост в живота ми и ме карат да се усмихвам. Ако не са такива… Лекувам ги :)